TDS: Furiozan finiš i pobeda Džesi Digins, slavio i Klebo

Ostale vesti 31. dec 202117:25 > 01. jan 2022 10:16 0 komentara
Džesi Digins
Photo by Matthias Hangst/Getty Images

Amerikanka Džesi Digins bila je najbrža u trci na 10 kilometara masovni start u Oberstdorfu, u vremenu 21:30.8.

Ostvarila je 12. pobedu u karijeri, a drugu na Tur de Skiju, pa je ponovo lider u ovoj prestižnoj kros-kantri trci. Džesika je u završnici, sjajnim kliznim korakom pretekla Šveđanku Fridu Karlson, koja je na kraju imala pola sekunde zaostatka.

„Bilo je to prilično ekstremno, verovatno nije izgledalo ni graciozno ni lepo“, prokomentarisala je Digins finiš trke.

Povezane vesti:

Treće mesto zauzela je Ruskinja Tatjana Sorina sa 8 desetinki zaostatka u odnosu na Digins, a u plasmanu su sledile Eba Anderson (Švedska), Hajdi Veng (Norveška), Katarina Henig (Nemačka)…

Na vrhu generalnog plasmana Svetskog kupa došlo je do promena, pa sada vodi Frida Karlson sa 483 bodova, drugoplasirana je Maja Dalkvist sa 464, a na trećem mestu je Diginsova sa 444.

U poretku Tur de Skija vodi Džesika Digins sa 13 sekundi prednosti u odnosu na Finkinju Niskanen, dok 14 sekundi zaostatka ima Ruskinja Neprijajeva.

Kod muškaraca, u trci na 15 km masovni start slobodnim stilom, slavio je Johanes Hosflot Klebo, koji je u završnici nadmašio Aleksandra Boljšunova, dok je treće mesto pripalo još jednom Norvežaninu, Šjuru Roteu.

Klebo je 44. trijumfom u karijeri, prišao na samo dve pobede od Bjorna Delija, najuspešnijeg trkača u istoriji Svetskog kupa. Norvežanin je učvrstio vođstvo na liderskoj poziciji Svetskog kupa, ali i Tur de Skija.

U Svetskom kupu vodi sa 631 bodom, drugoplasirani Boljšunov ima 388, a trećeplasirani Francuz Žuv 343 boda.

U plasmanu Tur de Skija, Norvežanin ima 45 sekundi prednosti u odnosu na zemljaka Pala Golberga, dok je trećeplasirani Boljšunov na 47 sekundi u plusu.

U subotu je na programu sprint klasičnim stilom, takođe u Obersdorfu.