Norvežani dominirali u Oberhofu

Dale, Lagrejd, Tarjei Bo
Getty Images/Millo Moravski/Agence Zoom

Norvežanin Sturla Holm Legrejd trijumfovao je u poteri na 12,5 kilometara, drugog dana Svetskog kupa u Oberhofu. Iako je startovao trećeplasirani, prošao je kroz cilj u vremenu 36 minuta, jednu sekundu i osam desetinki, uz dva promašaja u četiri serije gađanja.

Na taj način 23-godišnji Legrejd je upisao i četvrtu pobedu ove sezone, pa je preuzeo prvo mesto u generalnom plasmanu Svetskog kupa ove discipline.

Posle velike drame u završnici trke, do druge pozicije stigao je petoplasirani na startu, Johanes Dale, sa 15,6 sekundi zaostatka i dva promašaja na poslednjem gađanju. Pravi tragičari bili su braća Be. Tarjei je osvojio treće mesto, ali je vodio pred poslednju seriju gađanja, a onda je promašio čak tri mete.

Vodeći u Svetskom kupu, Johanes Tignes Be, trku je završio na osmom mestu, ali sa čak sedam promašaja i sedam kaznenih krugova od po 150 metara.

Slovenac Jakov Fak završio je trku kao šestoplasirani.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa i dalje vodi Johanes Tignes Be, sada sa 522 boda, drugoplasirani Lagrejd ima 481, a trećeplasirani Johanes Dale 434.

U ženskoj konkurenciji prvo mesto sa sprinta potvrdila je u poteri na 10 kilometara Tiril Ekof (31) iz Norveške, koja je tako upisala i 18. pobedu u karijeri.

Ona je stazu savladala za 32 minuta, 20 sekundi i devet desetinki, uz dva promašaja.

Drugu poziciju zauzela je vodeća u Svetskom kupu, takođe Norvežanka Marte Olsbu Rojseland sa pet desetinki slabijim vremenom od pobedničkog, dok je drugi dan zaredom treću poziciju osvojila Austrijanka Liza Tereza Hauzer sa 43 sekunde slabijim vremenom (jedan promašaj).

U generalnom plasmanu Svetskog kupa vodi Rojseland sa 509 bodova, drugoplasirana Ekof ima 466, koliko i trećeplasirana Šveđanka Hana Ojberg.

Komentari

Vaš komentar