Poslednji slalom sezone Leoni Popović doneo uspeh karijere

Zimski sportovi 18. mar 202314:54 0 komentara
Getty Images/Alexander Hassenstein

U poslednjem slalomu za žene, voženom u subotu u Soldeu, najbolja je bila Petra Vlhova, ali je hrvatska skijašica Leona Popivić napravila izuzetan poduhvat i došla do prvog podijuma u karijeri.

Vlhova je do pobede u Soldeu došla u ukupnom vremenu 1:51.38, Leona Popović je imala zaostatak od 0.43 sekunde dok se na trećem mestu našla Amerikanka Mikaela Šifrin (+0.86) koja je ranije obezbeila mali Kristalni globus u slalomu.

Za dvadesetpetogodišnju Popović ovo je prvi podijum na trkama Svetskog kupa, postala je četvrta Hrvatica kojoj je to pošlo za rukom. Sem Janice Kostelić to su uspele još samo Ana Jelušić i Zrinka Ljutić.

Šifrin je već odavno osigurala mali Kristalni globus, a sezonu je završila sa 945 bodova osvojenih u 11 slalomskih trka. Druga je u tom redosledu bila Švajcarkinja Vendi Holdener sa 655 bodova, a treća je Vlhova sa 630. Leona Popović se probila na šesto mesto sa 349 bodova.

U nedjelju će skijašice sezonu Svetskog kupa zaključiti veleslalomskom trkom nakon čega će Širfin potvrditi i osvajanje velikog Krisalnog globusa jer u generalnom plasmanu vodi sa 945 bodova, ispred Holdener koja ima 655 i Vlhove 630. Leona Popović je šesta i u generalnom plasmanu.