Granerud pokorio Titize Nojštad

REUTERS/Lisi Niesner

Halvor Egner Granerud pobedio je na takmičenju Svetskog kupa u skijaškim skokovima u Titize Nojštadu. Norvežanin je do šestog trijumfa u karijeri stigao skokovima od 140 i 138 metara i ukupno 299,4 poena.

Vodeći u generalnom plasmanu bio je prvi i posle prve serije. Ozbiljan izazov postavio mu je sunarodnik Daniel Tande, daljinom od 140 poena. Ipak Granerudu je skok od 138 sa dobrim ocenama bio dovoljan za slavlje. Tande je na kraju imao 2,4 boda manje od pobednika.

povezane vesti

Želeo sam da pobedim, kao i uvek. Bili su teški uslovi, to je uvek problem, ne znate šta vas očekuju. Uspeo sam da ostanem miran tokom leta i odradio sam dobar posao“, rekao je Granerud.

Na najnižu stepenicu postolja popeo se Štefan Kraft. Austrijancu je ovo prvi podijum u ovoj sezoni. Četvrto mesto pripalo je Nemcu Ajzenbihleru, dok je Norvežanin Lindvik zaršio na petom mestu. Kamil Stoh se izgleda malo umorio, pa je posle tri vezana trijumfa završio na tek 17. mestu.

U generalnom poretku Svetskog kupa Granerud je učvrstio vođstvo. Sada ima 948 poena , ispred Ajzenbihlera sa 684 i Kamila Stoha sa 622 poena.

Komentari (0)

Vidi sve komentare