Težak pad Tandea na Planici (uznemirujući video)

Zimski sportovi 25. mar 202116:55 0 komentara
Danijel Andre Tande
Reuters, Srdjan Zivulovic

Prvi dan finala Svetskog kupa u skijaškim skokovima na Planici, obeležio je težak pad Norvežanina Danijela Andrea Tandea.

On je u probnoj seriji na čuvenoj letaonici „Velikanka” odmah nakon odvajanja od mosta, pri brzini od 100 kilometara na čas, izgubio ravnotežu i pao negde na „stotom“ metru, posle čega se u besvesnom stanju nekoliko sekundi kotrljao niz padinu, sve do ravnog dela, gde se i zaustavio.

Nesrećnom Norvežaninu brzo je prišla lekarska služba, a po prvim informacijama, čak je i reanimiran. Nakon što su ga odvezli u jedan od kontejnera pored doletišta, uskoro je helikopterom prebačen do Univerzitetskog kliničkog centra u Ljubljani.

Danijel Andre Tande
Reuters, Srdjan Zivulovic

Prema poslednjim informacijama, stanje Danijela Tandea je stabilno, a u popodnevnim časovima biće poznate i težine povreda, kad se u UKC Ljubljana obave sva detaljna ispitivanja.

Inače, 27-godišnji Danijel Andre Tande je svetski šampion u letovima iz 2018. godine (Obersdorf), a u karijeri je već doživljavao padove, istini za volju, obično prilikom doskoka. Događalo se to u Engelbergu 2016, Ruki 2019 i Kusamu 2020. godine… Od 2018. ustanovljena mu je i retka bolest, Stivens-Džonsonov sindrom.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!