Filip Radović osvojio srebrnu medalju na šampionatu Evrope!

Ostali sportovi 7. sep 202314:04 > 19:17 0 komentara
POKCG

Crnogorski stonoteniser Filip Radović plasirao se u finale Evropskog prvenstva u Šefildu, a zatim je u borbi za zlatnu medalju poražen od Poljaka Patrika Čojnovskog sa 3:0 (11:6, 11:4, 11:8).

Filip je u polufinalnom meču kategorije S10 savladao Austrijanca Kristijana Gardoša sa 3:1 (11:9, 11:9, 8:11, 11:6), revanširao mu se za prošlogodišnji poraz u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Granadi. To je Radoviću drugo uzastopno finale Evropskog prvenstva, nakon što se za zlatno odličje borio i u Helsingborgu 2019. godine.

Filip Radović
Tibor Illyes/MTI via AP

Protivnik u finalu bio mu je Poljak Patrik Čojnovski, zvanični evropski, svetski i paraolimpijski šampion. Čojnovski je u polufinalu eliminisao Francuza Matea Bohasa, od kojeg je bio bolji i finalu Paraolimpijskih igara.

Radović je u grupi bio bolji od Poljaka Pavela Vlodike i Čeha Ivana Karabeca, dok je plasman na pobjedničko postolje izborio četvrtfinalnom pobjedom protiv Poljaka Igora Mištala. Drugi crnogorski predstavnik, Luka Bakić, zaustavljen je u četvrtfinalu.

POKCG

Radović je u Šefildu obezbedio četvrto pojedinačno evropsko odličje. Osvajao je bronzane medalje u danskom Vejleu 2015. i Laškom 2017. i srebrnu u švedskom Helsingborgu 2019. godine. Ima i ekipnu bronzu iz Helsingborga, sa Bakićem i Dejanom Bašanovićem. Nosilac je i do sada jedine paraolimpijske medalje za Crnu Goru, bronzane iz Tokija 2021. godine.

Finalni meč počeće u 18 sati.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!