Eldar Salihović zauzeo 41. mesto u veleslalomu

Ex-Yu mix ZOI 13. feb 202211:04 > 11:06 0 komentara
COI

Crnogorski alpski skijaš Eldar Salihović ostvario je najbolji plasman u karijeri, pošto je na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu zauzeo 41. mesto.

Salihović je imao zaostatak za pobednikom Markom Odermatom od 32,19 sekundi, a u prvoj vožnji u kojem je imao 47. vreme taj je zaostatak iznosio nešto manje od 16 sekundi.

Druga vožnja na stazi Jancin je kasnila sat zbog snežne mećave i slabije vidljivosti. Salihović, koji je imao startni broj 69, nastup je završio u vremenu dva minuta, 41 sekunda i 54 stotionke. Olimpijski veleslalom vozilo je 89 skijaša, a obe vožnje završilo je 47.

Na pethodnim Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, Eldar Salihović je u veleslomu bio 64. Salihović, koji je zajedno sa Jelenom Vujičić nosio zastavu Crne Gore na svečanom otvaranju igara, 16. februara će se takmičiti u slalomu.

COK

Crna Gora je u Pekingu imala tri takmičara sa normama, Jelena Vujičić nije uspela da stigne do plasmana u veleslalomu i slalomu, dok je Aleksandar Grbović u prvoj trci nordijskog skijanja – sprintu bio 84, u drugoj na 15 kilometara klasičnim stilom 93.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!