ZOI: Grbović na koti 93, Slovenci u zlatnoj sredini

Ex-Yu mix ZOI 11. feb 202211:48 0 komentara
COK

Crnogorski olimpijac Aleksandar Grbović osvojio je 93. mesto u trci na 15 kilometara klasičnim stilom u skijaškom trčanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Aleksandar Grbović je trku završio sa 52 minuta i 44 sekunde. U trci na 15 kilometara nastupilo je 99 takmičara, od kojih je 95 završilo trku. Podsećanja radi, Grbović je u Pekingu nastupio i u disciplini sprint – 1,5 kliometara,  a takmičenje je završio na 83. mestu.

Zlatnu medalju na 15 kilometara osvojio je Finac Ivo Niskanen, koji je do trećeg najsjanijeg olimpijskog odličja došao u vremenu 37 minuta i 54 sekunde. Srebrnu medalju je osvojio Aleksandar Boljšunov iz Rusije, a bronzanu Norvežanin Johanes Klebo.

Od ostalih momaka iz regiona koji su učestvovali u trci na 15 kilometara, Miha Licef iz Slovenije je zauzeo 55. mesto, Vili Crv, takođe iz Slovenije je zauzeo 69. mesto, njihov zemljak, Miha Simenc je bio 71. Marko Skender iz Hrvatske je zauzeo 85. mesto, a Strahinja Erić iz Bosne i Hercegovine 87.

COK

Podsećanja radi, Jelena Vujičić nije uspela da završi trke u slalomu i veleslalomu, a uskoro se očekuje da na stazu izađe Eldar Salihović, koji će se kao i Jelena takmičiti u slalomu i veleslalomu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!