MOK: Priča o dopingu je spekulacija, imamo pravni problem

Vesti ZOI 10. feb 202211:33 > 11:34 0 komentara
Kamila Valijeva
REUTERS/Toby Melville

Dva dana već traje saga oko dodele medalja na Zimskim olimpijskim igrama za ekipno takmičenje u umetničkom klizanju.

Prvo se pojavila vest da postoje pravni problemi sa doping testom jednog člana tima Rusije koji je osvojio zlato. Zatim je usledila informacija da se radi o mladoj Kamili Valijevoj koja je ostavila u čudu ceo svet svojim nastupima na Igrama i koja je postala prva takmičarka u istoriji koja je izvela potpun četvorostruki skok na zvaničnom nastupu.

Povezano

Takođe, objavljeno je da je petnaestogodišnja Valijeva bila pozitivna na lek za srce koji se nalazi na listi zabranjenih. Sve uz napomenu da je ona „zaštićeno lice“ jer ima samo 15 godina te da eventualne sankcije ako ih bude

„Imali smo situaciju juče, ona uključuje i pravne komplikacije i nadam se da ćete shvatiti da nisam u poziciji da to komentarišem na konferenciji za medije. Ne bi bilo prikladno da komentarišem pravni postupak“, rekao je Mark Adams na redovnoj konferenciji za medije u Pekingu.

„Sa druge strane, ako gledamo širu sliku, vi ste naveli da postoji potencijalni doping skandal, moram da kažem da su to samo spekulacije. Želim da vas podsetim da je Međunarodni olimpijski komitet sva testiranja i odluke o eventualnim kaznama delegirao Sudu za sportsku arbitražu kako bi se izbegao bilo kakav potencijalni sukob interesa“, zaključio je Adams priču na ovu temu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!