Valijeva trenira, WADA istražuje članove njenog tima

Vesti ZOI 13. feb 20228:25 > 15:10 0 komentara
Kamila Valijeva trenira
By: Dean Mouhtaropoulos

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) zvanično je tražio od Svetske antidoping agencije (WADA) da istraži osobe koje sarađuju sa mlađanom Kamilom Valijevom.

Ruskinja je pala na doping testu u decembru, zbog čega je sada doveden u pitanje njen nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. S obzirom na to da Kamila ima samo 15 godina, postavilo se pitanje kako je jedna devojčica postala deo doping skandala.

Međunarodni olimpijski komitet saopštio je da očekuje istragu njenih saradnika – trenera, doktora i ostalih odraslih osoba koje sa njom sarađuju.

Povezane vesti

„Nastavljamo da radimo na ovome. Želimo da Svetska antidoping agencija istraži njenu pratnju“, saopštio je Mark Adams, portparol MOK.

„Mnogo toga je već urađeno. Želimo da se ovaj proces završi što pre. Želimo brzo razrešenje, zbog toga smo se i obratili Sudu za sportsku arbitražu“.

Ruskinja je u nedelju trenirala u Pekingu. Od 13.30 očekuje je i saslušanje pred Sudom za sportsku arbitražu, a u ponedeljak bi trebalo da sazna hoće li moći da se takmiči u pojedinačnoj konkurenciji za žene.

Podsećamo, Međunarodna klizačka unija navela je da je Valijeva bila pozitivna na nedozvoljeni trimetazidin, kao i da Ruska antidoping agencija nije dobro uradila svoj posao i suspendovala mladu klizačicu. Vest se pojavila dan pošto je Kamila postala prva takmičarka u istoriji koja je izvela četvorostruki skok na Igrama i na taj način pomogla timu Rusije da dođe do zlata.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!