Čabin ugao: Anji se isplatila hrabra odluka

Plivanje 18. feb 202420:34 0 komentara
REUTERS/Marko Djurica

Čaba Silađi, proslavljeni reprezentativac Srbije, četvorostruki olimpijac i državni rekorder na 50, 100 i 200 prsno, iznosiće ekskluzivno za Sport klub svoje impresije tokom trajanja plivačkih takmičenja na Svetskom prvenstvu u Dohi.

povezane vesti

„Na žalost ili na sreću nismo imali prenos uživo na javnom servisu pa sam ostao uskraćen za Anjinu trku, ali prvo da joj čestitam na hrabrosti da donese odluku pola godine pre Olimpijskih igara da se vrati svom prvom treneru Marku Spasovu čiji program sad realizuje u Beogradu.

Hvala i Marku sto je prihvatio jer smo videli Anju koja posle dužeg vremena pliva ispod 4:40. Na plasman sad neću da se osvrćem jer verujem da i ona zna da je ovo bila odlična prilika da se sve materijalizuje, ali će za par dana shvatiti da su rezultati promene očigledni i da ima realne šanse i za tu A normu koja je jako blizu i za medalju koja je više nego realna na Evropskom prvenstvu.

Na ostale današnje trke ne bih ni trošio mnogo reči. Sjostrom, Melutite i Vifen su opravdali ulogu favorita uz Sarino koketiranje sa svetskim rekordom.

Ako sumiramo ovo Svetsko možemo da kažemo da je dosta plivača iskoristilo priliku nesto slabije konkurencije pa su tako neki plivači prvi put doneli zlato svojim državama poput Portugala, Hong Konga, Novog Zelanda i Irske. Bosna i Hercegovina ima prvu medalju zahvaljujući sjajnoj Lani Pudar.

Srbija je sa tri finala i jednom A normom takođe ostavila pozitivan utisak u Dohi. Za naš savez i naše plivače predstoji jedna fantastična prilika u junu na Evropskom prvenstvu u Beogradu da se bore za medalje, jer sve vise plivača i saveza izjavljuje da će preskočiti to takmičenje zbog Pariza.

To ne treba da bude nikakav pritisak već sjajan izazov da se ispišu nove stranice istorije srpskog plivanja. I ovim putem želim našim plivačima da ih zdravlje posluži, povrede zaobiđu a ne sumnjam da će motivacije biti na pretek. Čestitam i srećno!“

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!