Čabin ugao: Praud prijatno iznenadio, šteta za Saba

Plivanje 24. jun 202221:20 0 komentara
FOTO: OKS

Čaba Silađi, jedan od najboljih plivača Srbije svih vremena, četvorostruki olimpijac i vlasnik svih državnih rekorda u prsnom stilu, tokom trajanja Svetskog prvenstva u Budimpešti imaće za sajt Sport kluba svoj svakodnevni osvrt na dešavanja u Dunav Areni.

Trka na 50 slobodno bila je najgledanija na Svetskom prvenstvu i moram reći da me je prijatno iznenadio Praud, kao šampion sveta, ali i ostali jer su plivali dosta brže nego juče. Sabo je bio fantastičan, lični rekord sa 21,60, šteta za medalju, međutim imaće veliku šansu na Evropskom prvenstvu u Rimu.

povezane vesti

Malo razočarenje je što Milak 100 delfin nije plivao ispod 50 sekundi, ali je i ovako njegova pobeda bila ubedljiva. Definitivno ovo je možda bila jedna od najslabijih disciplina u Budimpešti.

Sjostrom je dominirala na 50 delfin i pokazala još jednom klasu. Ostala joj je trka na 50 slobodno, koja će siguran sam biti mnogo neizvesnija.

U miks štafeti 4 x 100 slobodno je pobedila Australija na krilima Kajla Čalmersa. I ovako „van forme“ otplivao je leteći start ispod 47 sekundi. Da je plivao solo trku, definitivno bi bila velika borba između njega i Popovićija i naravno Dresela da se nije povukao. Nadam se da ćemo uskoro imati priliku da ih svu trojicu vidimo na startu u istoj trci“.