Kali brani tron u ISL, napadaju Enerdži i London

Plivanje 3. dec 202112:17 0 komentara
Photo: ISL

Veliko finale treće sezone Međunarodne plivačke lige (ISL) održaće se u petak i subotu na bazenu „Piter Van Der Hugenband“ u holandskom Ajndhovenu.

Za zvanje najbolje ekipe boriće se četiri tima, koja su osvojila najviše bodova kroz regularni deo sezone i polufinale: Kali Kondori, Enerdži Standard, London Roar i Los Anđeles Karenti.

povezane vesti

Titule od prošle godine brane Kali Kondori. Tim iz San Franciska predvodi najbolji plivač današnjice Kaleb Dresel, koji će ponovo pokritit najveći broj sprinterskih diciplina. U konkurenciji dama Kali će velike adute imati u Lili King, Beati Nelson, Kelsi Daliji i Hali Flikinger.

Šansu da preotmu tron vrebaju Enerdži i London. Sara Sjostrom, Sjoban Hogi i svetski rekorder na 100 prsno Ilja Šimanovič blistali su za tim Enerdžija i sigurno će učiniti sve da pokušaju da vrate primat, koji su imali u prvoj sezoni.

Nikada jača nije bila ekipa Londona. Kajl Čalmers i Ema Mekion, olimpijski šampioni iz Australije, uz sjajne Britance Dankana Skota i Toma Dina i veteranku sa Jamajke Ajlu Etkinson može da se nosi sa dve favorizovane ekipe, što je već pokazala trijumfom u jednom polufinalnom duelu u Ajndhovenu.

Najmanje šanse ima tim Los Anđeles Karenta. Međutim, momci i devojke iz Grada Anđela predvođeni Rajanom Marfijem i Tomom Šildsom uradiće sve da pomrsi račune favoritima.

Finale tokom oba dana, uz učešće najboljih plivača današnjice počinje u 19 časova uz direktan prenos na Sport klubu 4. Gost komentator biće Velimir Stjepanović, najbolji srpski plivač i sam učesnik ISL u timu ekipi Di-Si Trajdenta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!