Dvostruki olimpijski prvak: Ponosni sam Rus, podrška Putinu

Guliver

Jevgenij Rilov, dvostruki olimpijski šampion u plivanju, suspendovan je od strane Svteske pliačke organizacije (FINA) na devet meseci iz svih takmičenja zbog učešća na mitingu organizovanom povodom pripajanja Krima Rusiji.

Rilov je oglasio objavom na Instagramu, u kojoj je na Dan pobede nad fašizmom podržao predsednika Rusije Vladimira Putina. 

Povezano

„U Drugom svetskom ratu izgubili smo 52 miliona ljudi, više nego svi ostali zajedno. Zbog toga treba da pamtimo ovaj dan, dan koji simbolizuje najveći gubitak koji je neka zemlja pretrpela. Zato se ne stidim što sam Rus“, napisao je Rilov, koji je još dodao: 

„Ponosno vadim svoj pasošna putovanju, drago mi je što sam građanin velike zemlje! I podržavam svog predsednika, koji voli moju zemlju i ne dopušta da se oblaci pojave na našim granicama. Ne želim da slavim, s obzirom da naši momci i sada umiru, ali da pamtimo i da održamo paradu moramo.“  

Rilov je na Olimpijskim igrama grama u Tokiju bio najbolji na 100 i 200 metara leđno, a osvojio je srebro i u štafeti 4 x 200 m slobodno.