Vuko Borozan uz peripetije, najbolji sportista CG

Rukomet 18. dec 201718:15 > 18:18
Getty Images/Alex Grimm

Rukometaš Vuko Borozan najbolji je sportista Crne Gore u 2017. godini. Ovu odluku doneo je Crnogorski olimpijski Komitet, tačnije rečeno žiri sastavljen od 17 članova.

Igrač Vardara prvobitno nije bio ni u konkurenciji za najboljeg sportistu u godini na izmaku, ali se na izbornoj sednici dogodio preokret. Na predlog člana UO Rukometnog svaze Crne Gore, Zorice Kovačević, te uz podršku predsednika Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejana Savićevića, kao i predsednice Skijaškog saveza Crne Gore, Vesne Medenice članovi žirija su ponovo glasali. Vuko Borozan je naknadno uvršten u društvo najboljih, a onda je Cetinjanin dobio najviše glasova žirija.

Njemu će u četvrtak u Vili Gorica biti uručeno najznačajnije državno priznanje kada je sport u pitanju. Na podijumu će zameniti Marinu Raković i Aleksandra Ivovića koji su bili najbolji prošle godine.

Borozan je u ovoj godini sa Vardarom osvojio Ligu šampiona, SEHA ligu, te duplu krunu u Makedoniji. Takođe, bio je ključna karika rukometne reprezentacije na putu ka Evropskom prvenstvu koje se naredne godine igra u Hrvatskoj.
Podsećanja radi u konkurenciji za najboljeg sportistu godine bili su fudbaler Stefan Savić, odbojkaš Miloš Ćulafić, džudista Nikola Gardašević, karatista Mario Hodžić, te Anđela Miličković iz streljaštva.