Johanson: Ime rivala nije bitno, cilj je Tokio

Rukomet 13. dec 201914:25 > 14:25
Martin Rose, Getty Images

Rukometašice Crne Gore su pete na svetu, nakon pobede nad Srbijom 28:26, a selektor Per Johanson je bio zadovoljan epilogom šampionata i meča.

Pored toga je naglasio da ime rivala nije bitno, da je cilj Crne Gore bio i ostao plasman na Olimpijske igre.

Povezano

„Mislim da smo napravili napredak u igri u odnosu na prošlo prvenstvo. Dobili smo dve utakmice na startu, koje smo morali da dobijemo, zatim odigrali tri dramatična meča, a nismo imali sreće protiv Španije. Na neki način smo poklonili pobedu, ali su nas i sudije opljačkale, što je tužno. Protiv Rusije nismo imali šanse, a utakmice sa Švedskom i Srbijom, koje su bile odlučujuće, odigrali smo na sjajan način, i pored umora“, rekao Johanson i nastavio:

„U tim trenucima imali smo karakter, disciplinu, ali i kvalitet, kada su svi umorni. Iskoristili smo igračice koje nisu igrale mnogo. Sanja Premović je imala odlične periode, Dijana Ujkić i Itana Grbić takođe.Mnogo sam srećan zbog njih. Sedam pojeda i dva poraza, od kojih je jedan nesrećan, a jedan od Rusije….Mislim da smo turnir odradili skoro na maksimumu i da smo na pravom putu“, rekao je Johanson i ponovio: Ime rivala nam nije bitno, naš cilj je bio i ostao plasman na Olimpijske igre“.

Crna Gora će za rivale imati Rumuniju, Koreju i četvrtoplasiranu selekciju sa Svetskog prvensta.