Novi poraz i kraj šampionata za Bosnu i Hercegovinu

Rukomet 12. jan 202017:45 > 17:47
N1

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživela je i drugi poraz čime je za nju nastup na Evropskom prvenstvu završen.

Bosna i Hercegovina je poražena od Portugalije 27:24.

Meč je na početku bio prilično izjednačen i igralo se gol za gol. Portugalija je uspela da se odvoji na tri gola prednosti i uspeva u dobrom delu prvog poluvremena da održava tu prednost, ali serijom 3:0 Bosna i Hercegovina dolazi do izjednačenja – 10:10.

U tom delu meča odličan je bio bosanskoherčegovački golman Nebojša Grahovac koji je uz neke odlične odbrane postigao i gol za izjednačenje.

Na poluvremenu je Portugalija imala gol prednosti – 12:11, a Bosna i Hercegovina sjajno ulazi u drugi deo meča uz veliki doprinos Grahovca pa je njegova ekipa povela 14:12. Nakon nekoliko neiskorištenih prilika da dođe i do tri gola prednosti Bosna i Hercegovina ulazi u period meča pun grešaka što Portugalija koristi i prelazi u vođstvo.

Uspela je nakon toga Bosna i Hercegovina u dva navrata da dođe do izjednačenja, ali su usledila dva vezana napada koja su završena isključenjima i kraj je već mogao da se vidi.

Portugalija ima dve pobede, Bosna i Hercegovina je upisala drugi poraz.

U pobedničkoj reprezentaciji najbolji je bio Portela sa deset golova, a Bosnu i Hercegovinu su predvodili Prce i Vranješ sa po pet golova.