Pino stigla u Crnu Goru: Cilj je F4 Lige šampiona

Rukomet 5. jul 202019:45 > 19:45
ŽRK Budućnost/D. Starčević

Francuska reprezentativka i jedna od najboljih rukometašica planete Alison Pino, koja će u naredne dve sezone biti članica Budućnosti, doputovala je u glavni grad Crne Gore.

Najbolju igračicu na planeti 2009. godine u izboru Svetske rukometne federacije (IHF) na aerodromu su dočekali predstavnici kluba, dok je u prostorijama dvostrukog šampiona Evrope imala i kratak sastanak sa trenerom Draganom Adžićem, nakon čega je govorila o ambicijama i ciljevima u dresu šampiona Crne Gore.

“Postoje velika očekivanja obe strane i drago mi je da se vraćam u Ligu šampiona koja je naš prioritet u novoj sezoni, nakon što je prethodna prekinuta pre vremena zbog virusa koronavirusa. Znam mnoge igračice Budućnosti, igrala sam sa nekima od njih, a imamo i mnogo međusobnih duela iz prošlosti. Nekoliko novih igračica je pojačalo Budućnost, tim će imati više iskustva, nakon nekoliko sezona u kojima su mlade igračice činile većinu sastava. Finalni turnir Lige šampiona je naš glavni cilj i za mene je teško da razmišljam o nečemu drugom osim o tome”, naglasila je Pino.

Igračica rođena 2. marta 1989. u Šartru u proteklih 14 godina nastupala je za brojne klubove, francuski Isi, Mec, Nim, Brest i Pariz 92, rumunske Olkim i Baja Mare, makedonski Vardar i slovenački Krim, ali je najveće uspehe ostvarila u dresu sa državnim grbom Francuske.
Bila je šampion Evrope 2018. godine i sveta godinu dana ranije. Ima dve srebrne medalje sa planetarnih šampionata 2009. i 2011. godine i jednu sa Olimpijskih igara u Brazilu, kao i bronzu sa Evropskog prvenstva u Švedskoj iste godine.

Pino je jedno od četiri pojačanja za narednu sezonu uz reprezentativku Srbije Andreu Lekić, Barbaru Arenjhart uzdanicu selekcije Brazila na golu koja će zameniti Marinu Rajčić, koja čeka prinovu i mladu Ruskinju Valeriju Maslovu.