Adžić i Slovenija u Parizu, tuguje Crna Gora!

Printscreen IHF

Rukometašice Crne Gore nisu uspele da stignu do Olimpijskih igara, četvrtih u nizu. U meču odluke, Slovenija je na kvalifikacionom turniru u Ulmu, slavila sa 30:26 (14:11). Dragan Adžić, bivši selektor Crne Gore i Budućnosti, uspeo je da odvede Sloveniju na prve Olimpijske igre u istoriji.

Prevagu na tasu Slovenije donele su Ana Gros sa šest, Nataša Ljepoja i Elizabet Omoregi sa po četiri, Tamara Mavšar sa tri gola. Kod Crne Gore, Dijana Mugoša je postigla sedam, Matea Pletikosić šest, Itana Grbić četiri, Tatjana Brnović tri gola. Armel Atingre je imala 17 odbrana, ali…

Peđa Milosavljević/STARSPORT

Izabranice bivšeg selektora Crne Gore Dragana Adžića, rukometašice Slovenije, odlično su počele meč, umešno su kažnjavala greške Crne Gore, stekle su prednost od pet golova – 9:5. Crna Gora se nije predavala, stigla je do 10:11, a na kraju prvog poluvremena, Slovenija je vodila sa 14:11.

Ana Gros je postigla četiri, Tamara Mavšar i Elizabet Omoregi po dva gola. Kod Crne Gore, Matea Pletikosić i Dijana Mugoša su postigle po tri, Itana Grbić dva gola.

Itana Grbić
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

U nastavku meča, Slovenija je uspela da stekne kapital od četiri gola – 17:13, a Crna Gora nastojala da stigne do egala. Stigle su popularne „lavice“ do minus dva, imale sedmerac, nije uspela da ga realizuje Matea Pletikosić, Slovenija je na 15 minuta pre kraja vodila sa 22:17, delovalo je da su sve dileme oko pobednika rešene.

Crna Gora se nije predavala, borila se do kraja, ali…

Nemačka, Slovenija, Holandija, Španija, Mađarska, Švedska – spisak je selekcija koje su kroz kvalifikacije stigle do Olimpijskih igara. Vizu za Pariz, obezbedile su ranije – Francuska, Danska, Južna Koreja, Angola, Brazil, Norveška.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!