Adžić za SK: Imamo šta da kažemo i u Parizu!

Printscreen IHF

Dragan Adžić, bez ikakve dileme jedan od najboljih trenera planete, osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu sa rukometašicama Crne Gore, kao i zlatnu na Evropskom prvenstvu u Beogradu. Dva puta je stizao do evropskog trona sa ekipom Budućnosti...

Adžić je 2021. godine otišao iz Crne Gore, preuzeo je žensku rukometnu reprezentaciju, a vrlo brzo je seo i na klupu šampiona Slovenije, Krima. Poznat kao trener koji se maksimalno posvećuje svakom detalju, postepeno je dizao nivo kada je kvalitet igre u pitanju, kako Krima, tako i Slovenije.

Šampion Slovenije je stigao do nokaut faze Lige šampiona, a zatim je ispisana nova rukometna stranica istorije – Slovenija će prvi put biti učesnik Olimpijskih igara, a rukometašice prva ženska ekipa koja je uspela da stigne do Igara. Da radost po Slovence bude veće, plasman u Pariz je obezbedila i muška rukometna reprezentacija, takođe prvi put u istoriji.

Igrom sudbine, meč odluke za plasman u Pariz igrale su selekcije Crne Gore i Slovenije, na kraju, slavila je Slovenija sa 30:26, Adžić je doneo ogromnu radost ljubiteljima sporta u Sloveniji, a rastužio je ljubitelje sporta u Crnoj Gori, kojima je doneo mnogo razloga za sreću u protekloj deceniji.

„Ostvarili smo istorijsku uspeh, neizmerno sam ponosan na rukometašice, stručni štab i kompletan Savez. Malo je bilo onih koji su verovali da možemo da pretvorimo san o kojem smo na početku stidljivo pričali u javu, ali smo svi zajedno verovali da je cilj dostižan. Na kraju, stigli smo do Olimpijskih igara, jasno mi je da sada sve trese euforija, ali vrlo brzo moramo da se okrenemo radu jer sam siguran da ćemo imati šta da kažemo i pokažemo na Olimpijskim igrama“, naglasio je Dragan Adžić za Sport Klub, pa nastavio:

„Pre početka turnira sam rekao da bih iskreno voleo da utakmica između Slovenije i Crne Gore bude bez rezultatskog značaja, da obe selekcije odu u Pariz. Međutim, Nemačka je pokazala da je u ovom momentu spremnija i jača, usledio je duel koji je nosio prefiks biti ili ne biti, Slovenija je imala više snage, koncentracije i energije, pa je bez ikakve dileme zasluženo u Parizu“.

Adžić je nastavio sa izlaganjem:

„Jasno mi je da atmosfera u sastavu Crne Gore trenutno nije dobra u ovom momentu, ali u pitanju je sport, nekada se dobija, nekada gubi. Vremena za tugovanje nema, Crna Gora mora da se okrene iskušenjima koja slede, a novi cilj treba da bude plasman na Olimpijske igre u Los Anđelesu. Verujem da je generacija koju jako dobro poznajem kadra da stigne do cilja, a nadam se i verujem, da ćemo u Los Anđeles putovati zajedno“, zaključio je Adžić.

Nemačka, Slovenija, Holandija, Španija, Mađarska, Švedska – spisak je selekcija koje su kroz kvalifikacije stigle do Olimpijskih igara. Vizu za Pariz, obezbedile su ranije – Francuska, Danska, Južna Koreja, Angola, Brazil, Norveška.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!