Arkus: Sigurne pobede Partizana i Vojvodine za kraj 8. kola

Rukomet 13. nov 202220:49 0 komentara
RK Partizan

U nedelju je pobedama Partizana i Vojvodine kompletirano osmo kolo Arkus lige. Za oba tima ovo je bila sedma pobeda u sezoni i na po bod su zaostatka u odnosu na lidera Metaloplastiku koja uz sedam pobeda ima jedan remi.

Povezano

Partizan je kao domaćin savladao Topličanin rezultatom 35:28 (20:16).

Partizan je do pobede došao veoma sigurno, vodili su crno-beli od prvog do poslednjeg minuta duela.

Najbolji u pobedničkom timu bili su Nikola Zečević sa deset golova i Uroš Kojadinović sa sedam. Šest golova postigao je Ivan Mićić, a na četiri je stao Stefan Petrić. Andrej Trnavac upisao je 14 odbrana.

U Topličaninu su se istakli Aleksandar Stojanović i Božidar Leković sa po šest golova. Todor Radović imao je sedam, a Darko Stošić četiri odbrane.

Vojvodina je do pobede došla na gostovanju Šamotu 38:25 (17:11).

Šamot je samo na početku meča uspeo da igra gol za gol, ali je Vojvodina brzo uspela da se odvoji i da do kraja samo povećava prednost do konačne pobede.

Najefikasniji u novosadskom timu bili su Marin Buneta i Grekor Očvirk sa po sedam golova. Po šest su dali Milan Milić i Miloš Grozdanović a sa pet je pratio Darko Milenković. Fran Lučin je imao deset, a Idris Drisi devet odbrana.

U ekipi Šamota su se istakli Nikola Antić sa pet i Simon Mrda, Nemanja Radosavljević i Veljko Perković sa po četiri gola. Po tri odbrane imali su Andrej Čolović i Nikola Mitrović.