Barselona najbolja u Evropi, tuguju Olborg i Hansen!

Rukomet 9. jun 202419:45 0 komentara
Barselona rukomet
Guliver Image

Rukometaši Barselone uspeli su posle atomskog rukometa, posle dramatične završnice, da pobede danski Olborg sa 31:30 (15:15). Osvojili titulu klupskog prvaka Evrope, rastužili su Mikala Hansena i saigrače, koji su u Kelnu imali sjajnu podršku navijača.

Bliži se EURO 2024!

Na ovoj adresi možete pročitati pravila igre, registrovati tim, napraviti privatnu ligu, pozvati prijatelje da vam se pridruže, a najbolji će osvojiti nagrade. Neka Fantasy igre počnu!

Prevagu na tasu Barselone, doneli su Haniel Langaro sa osam, Dika Mem sa sedam, Timoti N’Gasan sa šest golova. Kod Olborga, Mikel Hansen je postigao osam, Mads Hangard i Tomas Arlonds sa po šest golova.

Tokom prvog poluvremena vodila se velika borba za svaku loptu i pedalja parketa. Igralo se po principu gol za gol, a na kraju ovog perioda igre na semaforu je pisalo 15:15.

Rat nereva je nastavljen i tokom drugog poluvremena, a Barselona je na pet minuta pre kraja uspela da pobegne na 30:27, u režiji Vanea i Janca. Olborg se nije predavao, naprotiv.

Arlondsen je na nešto više od 60 sekundi pre kraja pogodio za 30:31, Barsa je izgubila loptu, a Olborg imao napad za izjednačenje. Barsa je uspela da se odbrani. N’Gasen nije uspeo da reši dramu, Olborg je imao poslednji napad, ali ne i dovoljno vremena da stigne do izjednačenja i produžetaka. Pokušao je Hansen na isteku napada da uradi nešto više preko igrača Barse, ali je na njegovu, kao i na žalost navijača Olborga, pogodio prečku.

Podsećanja radi, Barselona je u polufinalu nadigrala Kil, dok je Olborg dobio triler protiv Megberburga, koji je u Kelnu branio, ali nije uspeo da odbrani titulu prvaka Evrope. U meču za treće mesto, Kil je pobedio indisponirani Magdeburg sa 32:28.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!