“Bićemo spremne za šampionat Evrope, navijači su adut”

Rukomet 27. sep 202212:30 0 komentara
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Prvi put nakon aprila, kada su dva puta savladale Sloveniju u EHF Evrokupu, okupile su se najbolje crnogorske rukometašice. Bojana Popović, selektor državnog tima, na pripreme tokom EHF nedelje, poslednje pred Evropsko prvenstvo u novembru, pozvala je 20 igračica, koje su odradile prvi trening u Sportskom centru „Morača“.

U odnosu na duele sa Slovenijom pre pet meseci, u timu nema desnog beka Sanje Premović i levog krila Dijane Mugoše, koja je pokidala prednji ukršteni ligament kolena leve noge. Zbog iste povrede nema ni njene klupske drugarice, Anastasije Babović, a na kontinentalnom šampionatu neće biti ni Jelene Despotović, koja se porodila pre mesec.

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

U državni tim se vraća Đurđina Jauković, koja je proteklog vikenda potvrdila da je u sjajnoj formi i sa 12 golova, bila najzaslužnija za pobedu Bresta protiv Ferencvaroša. Prigrabila je i MVP priznanje, kada je treća runda u pitanju.

„Uglavnom sve rukometašice igraju u svojim klubovima, imaju zapažene uloge, što je veoma važno. Ovih devet devojaka iz Budućnosti konstantno sun a parketu, nekoliko ih je u Brestu, Jovanka je u Krimu i tamo, naravno, igra, Ema u Bukureštu dobija svoje minute. Marta brani, kao i Marina u Šiofoku, najvažnije je da sve igraju”, rekla je Bojana Popović, pa nastavila:

RSCG/Stefan Ivanović

„Milo mi je da imam priliku da okupim ekipu malo više od mesec dana pre početka Evropskog prvenstva. Idealno je da kroz ovih sedam dana vidimo ko je gde. Lige su počele, svaka devojka dolazi iz svojih klubova u određenoj formi. Radićemo uglavnom u Podgorici, možda ćemo odigrati dva meča sa muškarcima, kroz to ćemo videti šta možemo da planiramo za novembar”,

Popularne ”lavice”, neće igrati nijedan kontrolni meč, već će samo trenirati u Podgorici, u kojoj će od 5. do 9. novembra igrati mečeve sa Španijom, Nemačkom i Poljskom, u D grupi šampionata Evrope.

RSCG/Stefan Ivanović

„Počele smo da pratimo rivale u grupi još onog momenta kada smo znale ko stiže u Podgoricu. Veliki je plus što ćemo utakmice grupne faze igrati kod kuće, pred našim navijačima, ali videćemo kako ćemo se spremiti i koliko možemo da napravimo. Sigurna sam da ćemo se dobro spremiti, ali najvažnije je da sve devojke budu zdrave u novembru”, poručila je Itana Grbić.