Bojana Popović izabrala “lavice” za Tokio

Rukomet 1. jun 202113:37 0 komentara
Bojana Popović
RSCG/Luka Novović

Selektor ženske rukometne reprezentacije Bojana Popović objavila je spisak od 19 igračica koje konkurišu za mesto u timu na Olimpijskim igrama koje će od 25. jula do 8. avgusta biti održane u Tokiju.

„Lavice“ pripreme za treće učešće na najvećoj svetskoj smotri sportista počinju 10. juna, a nastup u Tokiju otvoriće duelom protiv Angole, koji je na programu 25. jula. Rivali u grupi su još Holandija, Norveška, Japan i Južna Koreja, a plasman u četvrtfinale izboriće četiri prvoplasirane selekcije.

U odnosu na sastav koji je na kvalifikacionom turniru u Podgorici izborio vizu za Tokio, Bojana Popović ponovo može da računa na srednjeg beka Milenu Raičević i golmana Marinu Rajčić.

Na spisku Bojana Popović su:

Golmani: Ljubica Nenezić (Dunarea Braila, Rumunija), Marta Batinović (Ramniku Vlčea, Rumunija), Anastasija Babović (Dunajvaroš, Mađarska) i Marina Rajčić (Budućnost),
Krila: Majda Mehmedović (Budućnost), Dijana Mugoša (Podravka, Hrvatska), Ivona Pavićević (Budućnost), Jovanka Radičević (Budućnost), Nina Bulatović (Jagodina, Srbija) i Dijana Ujkić (Gloria Buzau, Rumunija),
Bekovi: Đurđina Jauković (Brest, Francuska), Jelena Despotović (Debrecin, Mađarska), Itana Grbić (Budućnost), Milena Raičević (Budućnost), Matea Pletikosić (Krim, Slovenija) i Andrea Klikovac (CSM Bukurešt, Rumunija).
Pivoti: Tatjana Brnović (Budućnost), Nikolina Vukčević (Budućnost) i Ema Ramusović (Budućnost).

Na širem spisku su i sredjni bek Nataša Ćorović i levi bek Ilda Kepić, igračice koje nisu prijavljene za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali će biti deo tima tokom priprema, jer stručni štab na njih računa u narednom periodu.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!