Bojana Popović najavila odlazak sa klupe Crne Gore (VIDEO)

Rukometašice Crne Gore nisu uspele da stignu do Olimpijskih igara, četvrtih u nizu. U meču odluke, Slovenija je na kvalifikacionom turniru u Ulmu, slavila sa 30:26 (14:11).

Izabranice bivšeg selektora Crne Gore Dragana Adžića, rukometašice Slovenije, odlično su počele meč, umešno su kažnjavala greške Crne Gore, stekle su prednost od pet golova – 9:5. Crna Gora se nije predavala, stigla je do 10:11, a na kraju prvog poluvremena, Slovenija je vodila sa 14:11.

U nastavku meča, Slovenija je uspela da stekne kapital od četiri gola – 17:13, a Crna Gora nastojala da stigne do egala. Stigle su popularne „lavice“ do minus dva, imale sedmerac, nije uspela da ga realizuje Matea Pletikosić, Slovenija je na 15 minuta pre kraja vodila sa 22:17, delovalo je da su sve dileme oko pobednika rešene. Crna Gora se nije predavala, borila se do kraja, ali…

„Ostaje veliki žal, ja sam ponosna na ove devojke koje su odlično sarađivale sa mnom ove četiri godine. Imali smo dobru ekipu ispred sebe, koju predvodi Gros. Slovenija je bila bolja, imaju bolju rotaciju, ja verujem u ovu generaciju koja će donositi još mnogo radosti Crnoj Gori. Možda je je vreme da neko mlađi, sa više energije preuzme državni tim, jer samo ja znam koliko je teško biti na dva mesta, na klupi reprezentacije i Budućnosti. Iskreno i da smo se plasirali u Pariz mislim da ne bih ostala da vodim reprezentaciju“ naglasila je Bojana Popović za RTCG posle meča.

Peđa Milosavljević/STARSPORT

Nemačka, Slovenija, Holandija, Španija, Mađarska, Švedska – spisak je selekcija koje su kroz kvalifikacije stigle do Olimpijskih igara. Vizu za Pariz, obezbedile su ranije – Francuska, Danska, Južna Koreja, Angola, Brazil, Norveška.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare