Bojana Popović sprema “lavice” za šampionat Evrope

Rukomet 25. sep 202212:16 0 komentara
RSCG/Stefan Ivanović

Bojana Popović, selektor ženske rukometna reprezentacije Crne Gore, objavila je spisak igračica na koje računa tokom EHF nedelje. Biće to prvo okupljanje popularnih "lavica" još od aprila, a na spisku je 20 rukometašica.

Pozvane su: Marta Batinović, Marija Rajčić, Ljubica Nenezić. Jovanka Radičević, Nina Bulatović, Dijana Ujkić, Ivona Pavićević, Nađa Kadović, Tatjana Brnović, Ema Ramusović, Ivana Godeč, Andrijana Popović, Milena Raičević, Matea Pletikosić, Đurđina Janković, Itana Grbić, Đina Malović, Tanja Ašanin, Nataša Ćorović i Ilda Kepić.

Za rukometašice Crne Gore će predstojeća EHF nedelja biti poslednje okupljanje pred Evropsko prvenstvo u novembru, kada će u Podgorici igrati u grupi sa Španijom, Nemačkom i Poljskom.

„Lavice“ su u aprilu ostvarile dve pobede protiv Slovenije u EHF Evrokupu, takmičenju u kojem su učestvovali domaćini predstojećeg Evropskog prvenstva, ali i Norveška kao aktuelni prvak Evrope.

RSCG/Stefan Ivanović

Za razliku od aprilskih utakmica, u EHF sedmici će „lavice“ biti jače za Đurđinu Jauković, koja se oporavila od teške povrede kolena i pokazala u Ligi šampiona da je u vrhunskoj formi.

U periodu koji sledi, rukometašice Crne Gore neće igrati kontrolne mečeve, a fokus će biti na radu i slaganju kockice u željeni mozaik za šampionat Evrope, na kojem će Crna Gora nastojati da bude konkurentna kada je reč o borbi za medalju.