Budućnost kompletirala tim, Šveđanka kao tačka na i

Rukomet 23. maj 202414:53 0 komentara
ŽRK Budućnost/D. Starčević

Šveđanka Klara Monti Danijelson naredne sezone nosiće dres Rukometnog kluba Budućnost, saopštio je neprikosnoveni klub u Crnoj Gori.

Klara Danijelson je osmo pojačanje dvostrukog šampiona Evrope, čime je, kako je saopšteno, završeno formiranje tima za narednu sezonu. Danijelson, koja ima 32 godine, igra na poziciji pivota. U Budućnost stiže iz francuskog Šambreja, za koji je nastupala u poslednje tri sezone. Prethodno je nosila dres švedskog Lugija, danskih klubova Randers i Esbjerg i nemačke Borusije.

Foto: ŽRK Budućnost/D.Starčević

Igrala je dve sezone u Ligi šampiona, a u poslednje tri u dresu Šambreja, nastupala je u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju – EHF Evropskoj ligi. Bila je u sastavu švedske reprezentacije na EHF Euro 2022 koje je održano u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Danijelson je osmo pojačanje za narednu sezonu nakon što su ugovor potpisale crnogorske reprezentativke Đurđina Jauković, Jelena Despotović i Nina Bulatović, Ruskinja Valerija Kirdjaševa, Šveđanka Dženi Karlson, Francuskinja Aisatu Kujate i Norvežanka Sakura Hauge, koja brani za reprezentaciju Japana.

ŽRK Budućnost/ D. Starčević

Ugovore su produžile crnogorske reprezentativke Armel Atingre, Ivona Pavićević, Ivana Godeč, Andrijana Popović, Tanja Ivanović, Anastasija Marsenić i Nađa Kadović i Bugarka Mari Plamenova Tomova. Ekiši su priključene i rukometašice iz filijale Rudara – Jelena Vukčević i Dunja Radević, a u narednoj sezoni prvom timu priključiće se i Nikolina Marković, Maša Kuzmanović i gomanka Marija Marsenić.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!