Budućnost stvara moćnu ekipu, stigla je i Dženi Karlson

Rukomet 27. feb 202418:43 0 komentara
ŽRK Budućnost

Švedska reprezentativka, Dženi Karlson, naredne sezone nosiće dres Rukometnog kluba Budućnost, saopšteno je iz tabora šampiona Crne Gore. Čelnici kluba su posle sezone u kojoj nije izboren plasman u plej-of Lige šampiona, odlučni u nameri da stvore moćnu ekipu.

Karlson igra na poziciji srednjeg beka, nastupala je za više klubova u Švedskoj i Danskoj, a od marta 2022. godine nosi dres Bresta. U poslednje četiri godine jedna je od najboljih igračica državnog tima, koji je na poslednjem velikom takmičenju – Svetskom prvenstvu u decembru prošle godine, zauzeo četvrto mjesto.

Karlson je bila treći strelac Švedske sa 28 golova i deseta na listi najboljih asistentkinja planetarne smotre. U ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, Karlson je u dresu Bresta postigla 27 golova.

Budućnost će, osim za Karlson, naredne sezone biti jača i za crnogorske reprezentativke Đurđinu Jauković, Jelenu Despotović, Ninu Bulatović i Ruskinju Valeriju Kirdjaševu.

ŽRK Budućnost

Ugovore su produžile crnogorske reprezentativke Armel Atingre, Ivona Pavićević, Ivana Godeč, Andrijana Popović, Tanja Ivanović, Anastasija Marsenić i Nađa Kadović, kao i bek Mari Plamenova Tomova.

“Dvostruki šampion Evrope na taj način potvrđuje da želi da se vrati na staze evropskih uspeha, a da istovremeno bude temelj državnog tima, osvajača bronzane medalje sa poslednjeg šampionata Evrope i sedmog mesta na poslednjem Svetskom prvenstvu”, piše u saopštenju podgoričkog kluba.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!