Crnogorske lavice nisu klonule, vide svetla Pariza (VIDEO)

Izabranice Bojane Popović, rukometašice Crne Gore, pobedile su Paragvaj u prvom kolu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre sa 30:25, a zatim je usledio poraz od Nemačke, koja je domaćin turnira – 28:24 (11:7).

Nemačka je u prvoj rundi savladala Sloveniju sa 31:25, obezbedila je plasman na Olimpijske igre uoči poslednjeg kola i duela sa selekcijom Paragvaja, a dilema je – koja će selekcija ugrabiti drugu vizu. Odluka će pasti 14. aprila, kada će snage odmeriti Crna Gora i Slovenija. Meč koji blago rečeno nosi prefiks biti ili ne biti, počinje u 16 časova.

“Promašile smo mnogo zicera, napravile mnogo tehničkih grešaka, dozvolile smo rivalu da stekne ogromnu prednost, a zatim smo pokazale karakter. Da smo pobedili ili odigrali nerešeno protiv Nemačke, morale bi do pobede protiv Slovenije. Uprkos porazu, verujem da smo kadre da stignemo do Olimpijskih igara”, naglasila je Bojana Popović.

Na reči Bojane Popović, nadovezale su se Tatjana Brnović i Itana Grbić.

“Nema razloga ni vremena za tugovanje. I pre meča sa Nemačkom znale smo da će duel sa Slovenijom biti odlučujući za plasman na Olimpijske igre. Spremne smo za borbu do poslednjih atoma snage. Verujemo kao i sve devojke u timu, da možemo da stignemo do pobede i plasmana na Olimpijske igre u Parizu”, poručile su Tatjana Brnović i Itana Grbić.

Utakmica između Crne Gore i Slovenije na programu je 14. aprila sa početkom u 16 časova, da li će svetla Pariza videti Crnogorke ili Slovenke, saznaćemo brzo.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!