Danska pobedila Hrvatsku, Crna Gora može do polufinala

Rukomet 22. jan 202222:03 > 22:46 2 komentara
Martin Rose/Getty Images

Kompletirana je druga runda u TOP 12 fazi takmičenja u grupi 1. Danska je pobedila Hrvatsku sa 27:25, Holandija je savladala Crnu Goru sa 34:30, a Island je nadigrao Francusku sa 29:21.

Iako je poražena od Holandije, Crna Gora se našla u situaciji da može da stigne do polufinalu, a da pri tome sudbinu drži u svojim rukama. Naime, u slučaju da izabranici Zorana Roganovića pobede Francusku i Island, došli bi do borbi za medalju. Naravno da to neće biti lako ostvariti, naprotiv, ali dok postoji nada, nema nikakve dileme da će se popularni „lavovi“ boriti da san pretvore u javu.

Rukometna reprezentacija Crne Gore
REUTERS/Bernadett Szabo

Danska je vodila veliku borbu protiv selekcije Hrvatske, ali je pokazala više u oba smera, na kraju je zaslućeno slavila sa 27:25 (12:11). Najefikasniji u sastavu Danske, bili su Mikel Hansen sa osam, Emil Jakobsen sa šest i Matijas Gidsel sa pet golova. Kod Hrvatske, raspoloženi za igru u napadu, bili su Marino Marić sa sedam, Tin Lučin sa četiri i Ivan Martinović sa tri gola.

sofascore

U narednom kolu grupe 1, snage će 24. januara odmeriti Crna Gora i Francuska, Island i Hrvatska, odnosno Danska i Holandija.

Tabela: Danska šest, Francuska i Island po četiri, Crna Gora i Holandija po dva, Hrvatske je bez bodova.

Što se grupe 2 tiče, utakmice treće runde su na programu 23. januara, a snage će odmeriti: Poljska – Rusija, Nemačka – Švedska, Španija – Norveška.

Tabela: Španija šest, Norveška i Švedska po četiri, Nemačka i Rusija po dva, Poljska je bez bodova.