Decenija od podviga “lavica” na Igrama u Londonu

Rukomet 27. sep 202213:29 0 komentara
RSCG

Rukometni savez Crne Gore organizovao je svečanost na kojoj je obeležen jubilej i uručene plakete igračicama i članovima stručnog štaba reprezentacije koja je osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Deceniju kasnije, to je jedina olimpijska medalja za Crnu Goru,  zbog čega London ima posebno mesto u istoriji crnogorskog sporta. Plakete igračicama i članovima stručnog štaba uručio je predsednik Saveza Petar Kapisoda, a svečanosti su prisustvovali ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević i predsednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović.

Mouhtaropoulos/Getty Images

Plakete su uručene Marini Rajčić, Radmili Petrović, Jovanki Radičević, Mariji Jovanović, Anđeli Bulatović, Sonji Barjaktarović, Maji Savić, Bojani Popović, Katarini Bulatović i Majdi Mehmedović, a članice „lavica“ u Londonu bile su i Milena Raičević, Suzana Lazović, Ana Đokić, Ana Radović i Jasna Tošković, kojima će plakete biti uručene naknadno.

RSCG/Stefan Ivanović

Kao članovima stručnog štaba, plakete su uručene Emiru Bešliji i Snežani Damjanac, dok su selektor Dragan Adžić, Vlatko Đonović, Milanka Čelebić, Alen Pepić i Srđan Kojić zbog obaveza bili sprečeni da prisustvuju svečanosti.

Plaketa se dodeljuje i Predragu Boškoviću, koji je 2012. godine bio predsednik Rukometnog saveza Crne Gore.