Đerona objavio širi spisak za Svetsko prvenstvo

Rukomet 28. nov 202216:55 0 komentara
rukometna reprezentacija Srbije U20
RSS

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona objavio je u ponedeljak širi spsisak igrača na koje će računati na Svetskom prvenstvu koje počinje 11. januara, a do 29. dana prvog meseca sledeće godine igraće se u Poljskoj i Švedskoj.

Đerona je na spisak stavio 35 imena. Srbija će u grupi biti sa Nemačkom, Alžirom i Katarom, a igraće u Katovicama.

Prvi meč Orlove čeka 13. januara protiv Alžira, dva dana kasnije sledi duel sa Nemačkom, a u trećem kolu 17. januara protivnik će biti Katar.

Šampionat u Poljskoj i Švedskoj biće drugo po redu prvenstvo odigrano u formatu od 32 ekipe. Selekcije su podeljene u osam grupa preliminarne faze takmičenja, odakle će tri najbolje plasirane selekcije iz svake grupe nastaviti takmičenje u glavnoj rundi. Poslednjeplasirane reprezentacije nakon preliminarne faze nastavljaju takmičenje u Prezident kupu.

Glavna faza takmičenja počinje 18. januara, u okviru koje će iz nove četiri grupe od po šest ekipa, najuspešnije dve ostvariti plasman u četvrtfinale. Najboljih osam ekipa četvrtfinalne utakmice će igrati u Gdanjsku i Stokholmu, dok će završnica šampionata biti održana u Stokholmu.

Evo i celog šireg spiska selektora Srbije:

Golmani:

Dejan Milosavljev, Vladimir Cupara, Milan Bomašta, Todor Jandrić

Leva krila:

Nemanja Ilić, Vanja Ilić, Miloš Grozdanić, Mladen Šotić

Pivoti:

Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Luka Rogan, Živan Pešić, Ivan Popović, Branko Predović

Desna krila:

Bogdan Radivojević, Vukašin Vorkapić, Mateja Dodić, Uroš Кojadinović

Bekovi:

Petar Đorđić, Ilija Abutović, Uroš Borzaš, Miloš Кos, Stevan Sretenović, Nemanja Obradović, Danilo Radović, Lazar Кukić, Marko Milosavljević, Stefan Dodić, Đorđe Đekić, Aleksa Кolaković, Miloš Orbović, Jovica Nikolić, Predrag Vejin, Mihajlo Radojković, Milan Milić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!