EHF EK: Crna Gora slomila Sloveniju, Jovanka brojala do 11

Rukomet 24. apr 202219:47 0 komentara
Mouhtaropoulos/Getty Images

Rukometašice Crne Gore uspele su posle preokreta i odlične igre u drugom poluvremenu da pobede Sloveniju sa 34:30 (15:18), u poslednjem kolu EHF Evropakupa.

Najefikasnije u sastavu Crne Gore, bile su Jovanka Radičević sa 11, Itana Grbić sa šest, Ivona Pavićević sa četiri, odnosno Milena Raičević i Ilda Kepić sa po tri gola. Kod Slovenije, raspoložene za igru u napadu, bile su Ajla Varagić sa devet, Aneja Beganović i Ema Abina sa po četiri, odnosno Ana Abina sa tri gola.

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Izabranice Bojane Popović, rukometašice Crne Gore, imali su mnogo problema sa izabranicama Dragana Adžića, rukometašicama Slovenije, koje su pre nekoliko dana pobedile u Ljubljani sa 33:28. Slovenke su tokom prvog poluvremena vodile sa 16:11, ali je Crna Gora do kraja ovog perioda igre, uspela da stigne do 15:18.

U nastavku meča, popularne “lavice” su nastojale da stignu do egala, pojačale su stepen agresivnosti u odbrani, smanjile su broj tehničkih grešaka u napadu, briljirale su u napadu Jovanka Radičević i Itana Grbić pa je u 40. minutu na semaforu pisalo – 25:22, za Crnu Goru.

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Dragan Adžić je bio primoran da zatraži minut odmora, kako bi pokušao da vrati Sloveniju u ritam, u kojem je bila tokom prvog poluvremena, ali nije uspeo u tome, naprotiv. Crna Gora je pobegla na 31:26, a zatim mirno privela meč kraju.

EHF Evropakup je takmičenje u kojem su učestvovale Norveška, kao aktuelni šampion Evrope, odnosno Crna Gora, Slovenija i Severna Makedonija, koje će biti domaćini Evropskog prvenstva, koje je na programu u novembru, a žreb 28. aprila.

Printscreen IHF

Norvaška je ostvarila maksimalan učinak, Crna Gora je prikupila osam, Slovenija četiri, a Severna Makedonija je ostala bez bodova.