EHF EK: Norveška savladala Crnu Goru u Podgorici

Rukomet 2. mar 202219:30 0 komentara
RSCG/Stefan Ivanović

Rukometašice Crne Gore bile su ravnopravan rival selekciji Norveške u trećem kolu EHF Evropa Kupa tokom prvog poluvremena, ali mali pad koncentracije u drugom delu je bio dovoljan da aktuelni šampion Evrope stigne do pobede u Podgorici – 32:27 (16:15).

Najefikasnije u sastavu Norveške, bile su Kari Dale Bretsat sa osam, Kamila Herem sa šest, odnosno Nora Merk, Stine Bredal Oftedal i Heni Ela Reistad sa po tri gola. Kod Crne Gore, raspoložene za igru u napadu, bile su Jovanka Radičević sa devet, odnosno Ivona Pavićević i Milena Raičević sa po četiri gola.

Izabranice Bojane Popović, rukometašice Crne Gore, bile su potpuno ravnopravan rival selekciji Norveške tokom prvog poluvremena. Raspoložene za igru u napadu, bile su Jovanka Radičević sa osam i Ivona Pavićević sa tri gola.

S druge strane, kod Norveške, koja je dobila ovaj period igre sa 16:15, najefikasnije su bile Kari Dale Bretsat sa pet, Nora Merk sa tri, odnosno Aune Larsen i Heni Ela Reistad sa po dva gola.

RSCG/Stefan Ivanović

Na osnovu viđenog u prvom poluvremenu, delovalo je da Crna Gore može da iznenađenje protiv aktuelnog šampionat Evrope, kojeg je pobedila prošle godine na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Podgorici, ali ništa od toga.

U nastavku meča, Norvežanke su pojačale stepen agresivnosti u odbrani, Crna Gora je napravila nekoliko grešaka u napadu, a odmah je stigla kazna u vidu lakih golova uz tranzicije, Norveška je pobegla na 27:19, a zatim mirno privela meč kraju.

RSCG/Stefan Ivanović

Revanš meč je na programu 5. marta u Larkviku, dok će 3. marta, snage odmeriti Slovenija i Severna Makedonija. EHF Evropa Kup je takmičenje u kome učestvuju domaćini narednog šampionata Evrope – Crna Gora, Slovenija i Severna Makedonija, odnosno aktuelni šampion Evrope, selekcija Norveške.

Nakon tri odigrane runde, Norveška ima šest, Crna Gora četiri, Slovenija i Severna Makedonija su bez osvojenih bodova.