Vojvodina blizu prvog evropskog trofeja

Rukomet 28. maj 202321:42 0 komentara
RK Vojvodina
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Rukometaši Vojvodine, uz veliku podršku sa tribina, pobedili su norveški Naerbo sa 30:23 (15:8), pa sa optimizmom čekaju revanš koji je na programu 3. juna, sa realnim izgledima da stignu do prvog evropskog trofeja u istoriji kluba.

Najefikasniji u sastavu Vojvodine bili su Luga Rogan sa pet, odnosno Srđan Milić, Gregor Ocvirk, Baris Pahuski sa po četiri gola. Kod Naerba, Gustav Borgendal je postigao osam, Teodor Svanesgard šest, Andreas Haugseng četiri gola.

RK Vojvodina

Vojvodina je usled ogromne želje da stigne do pozitivnog rezultata i dobre osnove da se nada osvajanju prvog evropskog trofeja u istoriji, nervozno počela meč, pa su gosti vodili sa 2:0. Međutim, na krilima navijača, izabranici Borisa Rojevića su pojačali stepen agresivnosti u odbrani, stigli su laki golovi iz tranzicije, pa je Vojvodina na poluvremenu vodila sa 15:8.

Raspoloženi za igru u napadu kod Vojvodine bili su Gregor Ocvirk sa tri, odnosno Darko Milenković, Bojan Rađenović, Živan Pešić, Luka Rogan sa po dva gola. Kod Naerba, Joakim Kristijansen je postigao pet, Džon Tue tri gola.

Srdjan Stevanovic/Starsport

U nastavku meča, Vojvodina je nastojala da održi visok nivo igre u oba smera, nastojala je da stekne što bolji rezultat, što opipljiviju prednost pred revanš u Norveškoj. S druge strane, aktuelni šampiona Evrokupa je nastojao da stigne do egala. Na kraju, posle velike borbe, uz zaista sjajnu atmosferu u dvorani, Vojvodina je stekla

Revanš meč je na programu 3. juna u Norveškoj.