EHF EL: Nekse savladao GOG, Benfika bolja od Gorenja

AP Photo/Michael Sohn via Guliver

Odigrani su prvi mečevi četvrtfinala EHF Evrolige, drugog po rangu evropskog takmičenja, a ugled regiona, branili su hrvatski Nekse i Gorenje iz Slovenije. Nekse je na svom parketu slavilo protiv ekipe GOG iz Danske sa 32:27, dok je Gorenje poraženo u Lisabonu od Benfike sa 36:29.

Nekse je odigralo sjajan meč protiv ekipe iz Danske. Ekipa iz Hrvatske je na poluvremenu vodila sa 16:14, imala je prednost od 21:16 sredinom drugog poluvremena. Međutim, Danci se nisu predavali, pretili su, ali je Nekse odbio nalete rivala i dobio meč sa 32:27.

Prevagu na tasu Neksea, doneli su Jaganjac sa devet, Melić sa šest i Vejin sa šest golova. Kod ekipe iz Danske, raspoloženi za igru u napadu, bili su Tolbring sa sedam, Plitik sa šest i Larke sa tri gola.

RSCG/Stefan Ivanović

Gorenje je protiv Benfike u Lisabonu vodilo sa 18:16, ali se u nastavku sve preokrenulo na parketu. Ekipa iz Portugalije je pojačala stepen agresivnosti u odbrani, stigla je serija lakih golova iz tranzicije, pa je Benfika dobila meč sa 36:29.

Najefikasniji u sastavu Gorenja, bili su Haseljić sa šest, Pajt sa pet i Šiško sa četiri gola. Prevagu na tasu Benfike, doneli su Đorđić sa devet, Kukić sa osam i Moraeš sa četiri gola.

Revanš mečevi su na programu 3. maja. U ostalim mečevima, Visla je kao gost pobedila Kadeten sa 33:31, dok je Magdeburg kao gost, slavio protiv Nanta sa 28:25.