EP: Holandija bolja od Crne Gore, Švedska od Hrvatske

Rukomet 16. nov 202219:30 4 komentara
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Rukometašice Holandije pobedili su Crnu Goru u poslednjoj rundi grupne faze sa 42:25 (21:15), dok je Švedska slavila protiv Hrvatske sa 31:27 (17:11).

Crna Gora je meč protiv Holandije odigrala bez gotovo kompletne prve postave, kako bi devojke dobile dodatni odmor pred borbe za medalju koje slede, što naravno ne umanjuje ubedljivu pobedu Holandije.

Najefikasnije u sastavu Holandije, donele su Inger Smits sa sedam, odnosno Merel Freriks i Laura Van der Hejden sa po šest golova. Kod Crne Gore, Đurđina Jauković je postigla 11, Nađa Godeč šest, a Itana Grbić tri gola.

Holandija je kontrolisala dešavanja na parketu od prvog do poslednjeg minuta, a isto važi i za Švedsku u duelu sa selekcijom Hrvatske.

RSCG/Strefan Ivanović

Raspoložene za igru u napadu, kod Švedske, bile su Natali Hagman sa sedam, odnosno Jamina Roberts i Ana Legergist sa po tri gola. Kod Hrvatske, Andrea Simara i Tena Petika su postigle po pet, a Valentina Blažević četiri gola.

Crna Gora će igrati u polufinalu Evropskog prvenstva, još uvek čeka ima rivala, a dilema je – Norveška ili Danska. Rivala čeka i Francuska. Što se Holandije i Švedske tiče, gotovo je izvesno da će se pomenute selekcije boriti za peto mesto, koje garantuje mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre, kao i plasman na Svetsko prvenstvo.

Crna Gora sve pomenuto ima u rukama. Plasman na naredno Svetsko prvenstvo, mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre, a sada rasterećeno i hrabro treba pokušati da se stigne do podviga, da se stigne do medalje na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare