EP: Island posle drame rastužio Crnu Goru

Rukomet 14. jan 202419:39 1 komentar
Crna Gora Rukomet Montenegro's Radojica Cepic in action with France's Nikola Karabatic EHF 2022 Men's European Handball Championship - Main Round - Montenegro v France
REUTERS/Bernadett Szabo

Rukometaši Crne Gore poraženi su od Islanda sa 31:30 (17:15), ostali su bez šansi za plasman u drugu fazu takmičenja uoči duela sa Srbijom, a razloga za tugovanje ima na pretek, jer je Crna Gora mogla do pozitivnog rezultata protiv Islanda, mogla je i protiv Mađarske, ali...

Najefikasniji u sastavu Crne Gore bili su Vuko Borozan sa pet, Vasilije Kaluđerović sa četiri, odnosno Radojica Čepić, Branko Vujović i Mirko Radović i Luka Radović sa po tri gola. Nebojša Simić je imao 13 odbrana. Prevagu na tasu Islanda, doneli su Omar Magnuson sa sedam, Elidi Vidarson sa šest, Aron Palmerson i Mar Elison sa po tri gola.

Foto: RSCG

Tokom prvog poluvremena, Island je uspeo da nametne bržu igru, bolje se snalazio na parketu, vodio je sa 10:5, ali se Crna Gora nije predavala. Uspela je da podigne stepen agresivnosti u odbrani, stigla su pametnija rešenja u napadu, pa je na kraju ovog perioda igre, Island imao dva gola prednosti – 17:15.

U nastavku meča, Island je ponovo pobegao na plus tri, Crna Gora stigla do 22:22, a zatim su usledile tri greške koje je Island brutalno kaznio – 25:22. Crna Gora se nije predavala, imala je deset minuta da stigne do pozitivnog rezultata.

RSCG/Stefan Ivanović

Na četiri minuta pre kraja Mirko Radović je doneo prednost Crnoj Gori – 29:28. Island je brzo stigao do izjednačenje, uz isključenje Čepića. Elison je pogodio za 30:29, Borozan doneo izjednačenje, a fenomenalni golman Simić skinuo još jedan zicer. Crna Gora je izgubila loptu zbog loše izmene, Kristensen je pogodio za 31:30, Crna Gora je imala poslednji napad.

Lopta je stigla do Borozana koji nije uspeo da pogodi pod prekršajem, ostalo je još vremena, Borozan je pokušao još jednom, ali….

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare