Švedska nadigrala Srbiju na startu EP

Rukomet 4. nov 202222:013 komentara
RSS/Jozo Cabraja

Rukometašice Srbije poražene su na startu Evropskog prvenstva od Švedske sa 27:21 (14:9), dok je selekcija Hrvatske poražena od Norveške sa 32:23 (16:14).

Prevagu na tasu Švedske, donele su Natali Hagman sa devet, Lin Blom i Elin Hanson sa po pet golova. Kod Srbije, Kristina Graovac je imala 17 odbrana, Aleksandra Stamenić je postigla šest, Jovana Kovačević četiri, a Katarina Bojičić tri gola.

Švedska je dobro počela utakmicu. Uspela je da nametne igru sa mnogo tranzicije, pobegla je na 7:3. Srbija je uspela da uspori rivala, uspela je da stigne do 8:9, ali je ponovo stala. Usledila je serija grešaka i serija kazni u vidu lakih golova Šveđanki, koje su na poluvremenu vodile sa 14:9. Centralna figura u prvom poluvremenu, bila je Natali Hagman sa šest golova. S druge strane, bolja od ostalih, bila je Jovana Kovačević sa tri gola.

RSS/Jozo Cabraja

U nastavku meča, Švedska je stekla sedam golova prednosti – 20:10, a na osnovu svega viđenog do tog momenta delovalo je da su sve dileme oko pobednika rešene. Srbiji je zaista trebalo čudo da stigne do pozitivnog rezultata. Čuda se u sportu dešavaju, ali ne i ovoga puta.

Srbija je uspela da podigne nivo igre, Graovac je fenomenalno branila, izabranice Uroša Bregara su stigle do 19:23, imale su i napad na osam minuta pre kraja, ali je Švedska uspela da odbije ovaj nalet Srbije.

RSS/Jozo Cabraja

U drugom meču grupe, Slovenija je pobedila Dansku sa 28:26. U narednoj rundi snage će odmeriti Srbija i Danska, odnosno Slovenija i Švedska. Tri selekcije će izboriti plasman u drugu fazu, a bodovi iz prve se prenose u drugu rundu.

Hrvatska je poražena od Norveške sa 32:23. U drugom meču grupe, Mađarska je slavila protiv Švajcarske sa 33:28. U narednoj rundi, snage će odmeriti Hrvatska i Mađarska, odnosno Norveška i Švajcarska.

Komentari

Vaš komentar