“Francuska nije sa druge planete, daćemo sve od sebe”

Jovanka Radičević
Foto: RSCG/Stefan Ivanović

Rukometašice Crne Gore u dobrom raspoloženju čekaju okršaj sa Francuskom, koji je na programu 13. novembra sa početkom u 20 časova i 30 minuta. Nakon pobede Nemačke nad Holandijom, odnosno Rumunije nad Španijom, jasno je da će pobednik derbija koji sledi obezbediti mesto u polufinalu.

Odmah treba naglasiti da će i poražena selekcija imati realne izglede da stigne do polufinala, a čak i remi bi bio od kapitalnog značaja za Francusku i Crnu Goru. Jovanka Radičević i saigračice su arhivirale pobede i sjajnu atmosferu u Podgorici, spremne su na borbu do poslednjih atoma snage u Skoplju.

“Odmorile smo se, imale smo dva dana da smirimo emocije, da utiske stavimo na svoje mesto. Nestvarno je bilo u prvoj fazi, imali smo neverovatnu podršku sa tribina, ostvarile smo tri pobede, prenele u glavnu rundu takmičenja četiri boda. Ono što je izvesno, nikada nećemo zaboraviti dešavanja u Podgorici, ali sada je fokus na okršajima koji slede”, naglasila je Jovanka Radičević, pa nastavila:

RSCG/Stefan Ivanović

“Ostvarile smo tri pobede na krilima navijača, ali nakon analize odigranih utakmice, uvidele smo da možemo mnogo bolje i više. Imamo vrhunsku atmosferu u ekipi, ne damo na sebe, spremni čekamo duel sa Francuskom”.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Jovanka je nastavila sa izlaganjem:

“To što je Nemačka pobedila Holandiju, a Španija slavila protiv Rumunije, nas ne zanima. Gledamo samo u svoje dvorište. Francuka jeste favorit na papiru, ali devojke koje igraju za Francusku nisu vanzemaljci, nisu sa druge planete. One kao i mi imaju dve ruke i dve noge. Ponavljam, nećemo dati na sebe, borićemo se od prvog do poslednjeg minuta sa ciljem da stignemo do pobede”, zaključila je Jovanka Radićević.

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Utakmica između Francuske i Crne Gore na programu je 13. novembra sa početkom u 20 časova i 30 minuta, a pobednik duela koji sledi će sigurno obezbediti mesto u polufinalu, jer Francuska i Crna Gora, sa utakmicom manje, imaju po četiri, a Holandija, Španija, Nemačka i Rumunija po dva boda.

Posle derbija sa Francuskom, Crnu Goru očekuju dueli sa Holandijom i Rumunijom.

Komentari

Vaš komentar