Grbić za SK: Bol će nas očeličiti, slede novi uspesi!

Itana Grbić
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore nije uspela da stigne do četvrtih Olimpijskih igara u nizu. Popularn „lavice“, poražene su u meču odluke od Slovenije sa 30:26, a tuga i bol su bili evidentni posle meča.

Par dana kasnije, Itana Grbić, bez ikakve dileme jedna od najboljih rukometašica planete, smogla je snage za razgovor:

„Kažu da vreme leči rane, ali bol koji sam osećala posle meča je sve veći kako vreme odmiče. Ono što me donekle teši je činjenica da smo zaista dale sve od sebe. Nismo mogle da računamo na pomoć Đine Jauković, Đine Malović, Ivane Godeč, Marte Batinić, devojaka koje su jako bitne za igru Crne Gore. Međutim, nikada nismo tražile alibi pa nećemo ni sada. Slovenija je bila bolja u meču odluke, selektoru Draganu Adžiću i njegovim izabranicama želimo sve najbolje u Parizu. Iskreno, od srca ću navijati za Sloveniju“, naglasio je Itana Grbić za Sport Klub, pa nastavila:

„Rekla sam da je bol sve jači, a zaista ne mogu ni da zamislim kako ću se osećati kada krenu bitke na Olimpijskim igrama. Međutim, s druge strane, kao i sve devojke u državnom timu, svesna sam da je sport kao i život, sa sobom nosi trenutke sreće i trenutke tuge. Bol koju trenutno osećemo, iskoristićemo da se očeličimo, da nastavimo sa još jačim radom, da se okrenemo narednim iskušenjima i velikim takmičenjima“.

RSCG/Stefan Ivanović

Itana je nastavila sa izlaganjem:

„Generacija koju ima Crna Gora, u kompletnom sastavu može mnogo, baš mnogo. Pokazele smo to na Evropskom, a zatim i na Svetskom prvenstvu. Da smo bile kompletne, uverena sam da bi stigle do Pariza. Ovako, okrećemo se Evropskom prvenstvu koje sledi, a novi san, koji ćemo nastojati i verujem uspeti da pretvorimo u javu su Olimpijske igre u Los Anđelesu“.

Naredno veliko takmičenje koje očekuje Crnu Goru je Evropsko prvenstvo, koje je na programu krajem ove godine.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!