Irfan Smajlagić novi selektor rukometaša BiH

Rukomet 28. sep 202213:31 1 komentar
Guliver

Ono o čemu se pričalo u rukomtnim krugovima Bosne i Hercegovine, u narednim danima dobiće i potvrdu, Irfan Smajlagić postao je novi selektor Zmajeva.

Smajlagić je potpisao dvogodišnji ugovor, a od prvog dana bio je prva želja čelnika Saveza da preuzme klupu reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

Novi predsednik RS BiH Kenan Magoda predložio je upravo Smajlagića za novog selektora, predlog su podržali članovi Upravnog odbora, a potom su počeli i uspešno su završeni pregovori. 

Legendarni stručnjak je odlučio da prihvati ponudu tamošnjeg Saveza, sada ga očekuje veliki izazov. Najpre, kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, uz neophodnu smenu generacija koja očekuje novog selektora. 

Smajlagić je tokom trenerske karijere vodio Egipat, sarajevsku Bosnu, Zamet, Lokomotivu Zagreb, Čakovec, omladinsku selekcije Hrvatske i reprezentaciju Irana. Bio je i pomoćnik u stručnom štabu hrvatske seniorske reprezentacije na Svetskom prvenstvu 2003. i Olimpijskim igrama 2004. kad su Vatreni osvojili zlatne medalje.  

Kao igrač je sa Jugoslavijom osvojio bronzu 1988. godine, a sa Hrvatskom zlato na Olimpijskim igrama u Atlanti i na Mediteranskim igrama u Francuskoj. Bio je i srebreni sa Hrvatskom na SP-u 1995. godine, te bronzani na prvenstvu Evrope 1994. u Portugalu. 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare