Itana i Dijana: Fokus je na Srbiji, sanjamo Pariz (VIDEO)

Rukomet 28. feb 202414:17 0 komentara

Rukometašice Crne Gore spremaju se za dvomeč protiv Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Prvi meč je na programu 29. februara u Zrenjaninu sa početkom u 18 časova, a revanš tri dana kasnije u Podgorici.

Posle dve odigrane runde, Crna Gora ima četiri, dok je Srbija posle kiksa i remija sa selekcijom Turske prikupila tri boda. S obzirom da su Crna Gora i Srbija objektivno daleko jače selekcije od Turske i Bugarske, jasno je da će dvomeč koji sledi, dati odgovor na pitanje – kome će pripasti prvo mesto u grupi.

Podsećanja radi, dve selekcije će izboriti plasman na šampionat Evrope, a očekivanja uoči dvomeča koji sledi, iznele su Itana Grbić i Dijana Mugoša.

“Srbija ima odličnu ekipu, očekujem sjajnu atmosferu kako u Zrenjaninu, tako i u Podgorici. Sledi borba za prvo mesto u kvalifikacionoj grupi, želimo pobede u oba meča, želimo dobru atmosferu pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Parizu“, poručile su između ostalog Itana Grbić i Dijana Mugoša.

Crna Gora će se u aprilu boriti za olimpijsku vizu. Kvalifikacioni turnir se igra u Ulmu, a za dve vize, koliko ih ima na talonu, boriće se Nemačka, Slovenija, Crna Gora i Paragvaj. Samim tim izuzetno zahtevne utakmice sa selekcijom Srbije će biti i odlična provera za daleko najvažnije takmičenje, takmičenje na kome će popularne “lavice” nastojati da ostvare san i stignu do Olimpijskih igara.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!