Itana i Marina: Krećemo ka Svetskom prvenstvu i Parizu

Rukomet 5. okt 202118:06 > 18:07 0 komentara
RSCG/Stefan Ivanović

Izabranice Bojane Popović, rukometašice Crne Gore iskorstiće EHF nedelju, da odigraju dva meča protiv Severne Makedonije u EHF Euro kupu, u kome učestvuju domaćini šampionata Evrope – Crna Gora, Slovenija, Severna Makedonija, te šampion Starog kontinenta Norveška.

Popularne “lavice” će morati dobro da iskoriste period koji sledi, kako bi složile kockice u željeni mozaik za Svetsko prvenstvo koje je na programu u decembru. Crna Gora će igrati protiv Slovenije, Angole i Francuske u prvoj fazi, a problema ima baš mnogo.

Utakmice protiv Severne Makedonije nemaju rezultatskog značaja, ali će crnogorskoj reprezentaciji značiti da u oslabljenom, izmenjenom, novom sastavu vidi koliko može, naglasila je Itana Grbić, koja je tokom leta opremu Budućnosti, zamenila opremom Ferencvaroša.

Crna Gora će protiv Severne Makedonije igrati 7. oktobra u Skoplju, a tri dana kasnije u Nikšiću.

„Ne treba da nas interesuje Severna Makedonija, odnosno u kakvom je sastavu. Moramo u novonastaloj situaciji da gledamo samo u svoje dvorište, da radimo, napredujemo iz treninga i trening, uz utakmice u utakmicu, kako bi složile kockice u željeni mozaik za Svetsko prvenstvo, koje je jako blizu. Utakmice sa Severnom Makedonijom biće odlična prilika da napravimo korak napred ka primarnom cilju, koji sam prethodno spomenula”, naglasila je Itana Grbić.

Itana Grbić
RSCG/Luka Novaković

Pouzdani čuvar mreže, Marina Rajčić, je tokom leta takođe napustila Budućnost, pa je zajedno sa Majdom Mehmedović, Jovankom Radičević i Milenom Raičević otišla u turski Kastamonu.

„Čast je biti sa ekipom, a posebno sam srećna što imam priliku da ponovo vidim devojke koje zbog klupskih obaveza nisam u prilici češće da gledam. Konačno smo na okupu nakon Olimpijskih igara, počinjemo da gradimo nove stvari, a kreće i drugi olimpijski ciklus koji će biti kraći. Verujem da ćemo uraditi dobar posao“, rekla je Marina Rajčić, pa nastavila:

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

„Nema nas puno, tako da iz svake utakmice želimo da izvučemo maksimum. Sa nama trenutno nije ni Jelena Despotović, ali se nadam da će biti spremna za Svetsko prvenstvo. Poznato je da na planetarnoj smotri nećemo moći da računamo na Đurđinu Jauković i Katarinu Džeferović“.

Podsećanja radi, Crna Gora će biti dodatno oslabljena protiv Severne Makedonije, jer je Đurđina Malović i Martina Batinović nisu pojavile na početak priprema, a u skladu sa dogovorom koji su postigle sa Bojanom Popović, Jovanka Radićević i Majda Mehmedović će igrati samo u revanšu, koji je na programu 10. oktobra u Nikšiću.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!