Jauković za SK: Zadovoljna sam što ostajem u Brestu

Rukomet 26. nov 202116:31 > 16:31 0 komentara
RSCG/Stefan Ivanović

Kvalitet je uvek na velikoj ceni. Đurđina Jauković, bez ikakve dileme, jedna od najboljih rukometašica planete, doživela je tešku povredu kolena, zbog koje će propustiti Svetsko prvenstvo, ali i ostatak sezone. Međutim, to nije smetalo čelnicima Bresta da ponude, a Đina da prihvati produženje ugovora do 2024. godine.

Podsećanja radi, Brest je prošle sezone stigao do finalnog turnira Lige šampiona. Uspeo je da pobedi Đer u polufinalu, ali ne i Kristijanstad Vajpers u velikom finalu. Novu sezonu, Brest je krenuo sa ciljem da ponovo stigne do finalnog turnira i za sada prilično sigurnim koracima ide ka cilju, očekivalo se da Đina bude jedan od lidera Bresta, ali i državnog tima na Svetskom prvenstvu, ali…

„Ali, usledila je teška povreda kolena. Nije mi naravno bilo lako. Trebalo je malo vremena da se sve kockice slože u glavi i da se maksimalno posvetim oporavku, sa ciljem da se maksimalno spremna vratim na parket. Ugovor sa Brestom je isticao na kraju sezone, čelnici kluba su ponudili podružetak saradnje, a ja sa zadovoljstvom stavila paraf na ugovor do 2024. godine. Zadovoljna sam i srećna što ostajem u Brestu, radi se o sjajnom klubu, sjajnoj sredini u kojoj vlada prava porodična atmosfera“, naglasila je Đurđina Jauković za Sport Klub, pa nastavila:

RSCG

„Maksimalno sam posvećena terapijama i oporavku, ali naravno da se spremam na put u Španiju, kako bi podržala devojke iz reprezentacije. Imamo izuzetno mladu ekipu, koja poseduje veliki potencijal i pred kojom je sjajna budućnost. Ono što je bitno u ovom trenutku, pritiska i imperativa nema, a ja iskreno verujem da će reprezentacija Crne Gore uspeti da se predstavi u lepom izdanju na smotri najboljih selekcija planete“.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Đurđina Jauković je nastavila sa izlaganjem:

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

„Rivali u grupi su Slovenija, Francuska i Angola. Radi se o iskusnim i kvalitetnim selekcijama. Ipak, nadam se i verujem da će podmlađena Crna Gora uspeti da se probije u drugu, odnosno glavnu rundu takmičenja. Primarni cilj je da se stekne neophodno iskustvo, da se profiliše ekipa, koja će biti konkurentna za visok plasman na Evropskom prvenstvu naredne godine, koje će se igrati u Crnoj Gori“, zaključila je Đina Jauković.

Nikšićanka, koja je poznata kao borac bez mane i straha, nastavlja sa procesom oporavka, na parket bi trebalo da se vrati tokom leta. Samim tim, trebalo bi da bude u top formi za nerednu sezonu, a samim tim i za smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!