Kapitalan korak Zagreba ka nokaut fazi, Celje 0-12

Rukomet 21. feb 202421:01 0 komentara
PPD Zagreb
KevinDomas/Panoramic

Odigrana su četiri meča 12. kola Lige šampiona za rukometaše, a kapitalan korak ka plasmanu u nokaut fazu, odnosno osminu finala napravila je ekipa Zagreba koja je kao gost pobedila Kolštad sa 34:25 (18:10). Celje nije uspelo da stigne do prvenca u elitnom takmičenju, a male su šanse da do prvenca stigne i Pelister, s obzirom da gostuje Kilu.

Zagrepčani su kontrolisali dešavanja na parketu, stigli su do dragocenih bodova u duelu sa direktnim rivalom za mesto u plej-ofu. Prevagu na tasu Zagreba, doneli su Kos i Kuni sa po pet, odnosno Dibirov i Soholežnik sa po četiri gola. Kod Kolštada, Lise je postigao šest, Gudjonsen četiri gola.

Za razliku od Zagreba, ekipa Celja, nije uspela da stigne do prvenca u elitnom takmičenju. Magdeburg je bio ubedljiv u Sloveniji – 37:27 (18:12).

Najefikasniji u sastavu Celja, bili su Čokan sa sedam, Janc sa pet, odnosno Milićević i Mlakar sa po četiri gola. Prevagu na tasu Magdeburga doneli su Magnuson i Martens sa po osam golova.

Olborg je slavio protiv Segeda sa 31:26, a u ostalim mečevima 12. kola, snage će odmeriti: Visla – Monpelje, Kil – Pelister, Vesprem – GOG, Barselona – Porto, PSŽ – Kilce.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!