Kastratović za SK: Vidim sebe na šampionatu Evrope

Rukomet 26. nov 202312:43 0 komentara
RK Prilep

Vladan Kastratović, sjajni srednji bek koji je bio član, slobodno se može reći istorijske generacije Rukometnog kluba Komovi iz Andrijevice, nastavlja da briljirala ali u šampionatu Severne Makedonije. MVP priznanja se nižu kao na traci, a u minuloj rundi, Vladan je pobedi Prilepa doprineo sa sedam golova i deset asistencija.

Kastratović je uz Aleksandra Bakića bio lider generacije koje je bez dvorana za igranje utakmica u svom gradu, stigla do trofeja u Kupu Crne Gore, koja je nekoliko godina bili konkurentna u borbi za tron, izuzetno ujednačenog šampionata Crne Gore.

Standardni član reprezentacije postao je Aleksandar Bakić, a Vladan Kastratović je ponovo dobio poziv na širi spisak. Podsećanja radi, Crnu Goru početkom naredne godine očekuje Evropsko prvenstvo, popularni „lavovi“ su u grupi sa Srbijom, Mađarskom i Islandom.

„Poziv u državni tim sam dobio prvi put posle osvajanja trofeja u Kupu, sa ekipom Komova iz Andrijevice. Bila je to stvarno sjajna generacija o kojoj će, siguran sam dugo trajati priča. Preselio sam se u Makedonije, branio boje Struge, Ohrida i Prilepa, čije boje i sada branim“, naglasio je na početku razgovora Vladan Kastratović, pa nastavio:
„Novi poziv u državni tim je stigao nakon mnogo izuzetno dobro odigranih utakmica u kvalitetnom šampionatu Severne Makedonije. Mnogo puta sam bio MVP meča, a svi koji me poznaju, znaju da sam timski igrač, da kao srednji bek nastojim da uradim sve što je u mojoj moći da ekipa stigne do cilja“.

RK Komovi

Kastratović je nastavio sa izlaganjem:

„Ponosan sam i srećan što sam dobio poziv u reprezentaciju pred Evropsko prvenstvo. Odluku u tome, ko će biti na kraćem spisku, ko će putovati na šampionat Evrope doneće stručni štab, ali nadam se i verujem da ću dobiti priliku da se borim za mesto u timu, jer sam siguran da bih mogao da pomognem Crnoj Gori na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta. Ljudski i sportski je nadati se i verovati. Vidim sebe na Evropskom prvenstvu“, naglasio je Kastratović, pa nastavio:

RK Prilep

„Dok sanjam reprezentativni san, nastavio sam sa dobrim partijama u šampionatu Makedonije. U Prilepu se osećam kao kod kuće, kao nekada u Komovima. Ekipa ima potencijal, ali ne žurimo nigde. Korak po korak nastojimo da stignemo do nivoa na kojem se trenutno nalaze Pelister, Vardar….“.

Uoči razgovora sa Vladanom Kastartovićem, Prilep je slavio u šampionatu Makedonije, a Vladan je uz sedam golova imao i 10 asistencija. Na potezu su selektor Vlada Šola i stručni štab….

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!