Lavovi oštre kandže, ciljaju Svetsko prvenstvo

Rukomet 15. mar 202213:34 0 komentara
RSCG/Stefan Ivanović

Izabranici Zorana Roganovića, rukometaši Crne Gore, počeli su mini pripreme za baraž mečeve koji ih očekuju u aprilu mesecu. Rival popularnim “lavovima” biće bolja selekcija iz dvomeča između Bosne i Hercegovine i Grčke, a ovi dueli su na programu 15. i 19. marta.

Bez obzira na epilog duela između BiH i Grčke, Crna Gora ima jasan cilj. Želi da nastavi realizaciju projekta koji je počeo 2018. godine, želi kontinuitet učešća na velikim takmičenjima, drugim rečima, posle dva uzastopna učešća na šampionatima Evrope, želi plasman na Svetsko prvenstvo.

“Atmosfera je vrlo dobra, radujemo se što smo se ponovo okupili nakon najvećeg uspeha u istoriji. Prijaće nam ova četiri dana tokom kojih ćemo najviše raditi na testiranju fizičke snage i kondicije, a uz to odraditi taktički deo. U mislima nam je bila Bosna i Hercegovina, ali su se u njihovoj reprezentaciji dogodile neke bitne stvari, promenjen je selektor, nekoliko bitnih igrača neće biti u sastavu tima, tako da će posao Bosni i Hercegovini protiv Grčke biti otežan”, rekao je selektor Zoran Roganović i dodao:

REUTERS/Bernedet Szabo

“Pogledaćemo njihov dvomeč koji je na programu 15. i 19. marta, a na osnovu toga, pripremićemo taktiku za baraž mečeve koji nas očekuju u aprilu. Međutim, bez obzira na ime rivala, naš cilj je jasan. Želimo na Svetsko prvenstvo, revanš meč igramo na našem terenu, pred našim navijačima, pa kao i svi u timu verujem da ćemo stići do cilja, da ćemo biti učesnici planetarne smotre, na kojoj ćemo imati šta da kažemo i pokažemo, kao i na prethodnom Evropskom prvenstvu”.

Rukometna reprezentacija Crne Gore
REUTERS/Bernadett Szabo

Podsećanja radi, Crna Gora je na Evropskom prvenstvu, pobedama nad Severnom Makedonijom i Slovenijom stigla do glavne runde takmičenja. Usledio je trijumfa nad Hrvatskom, pojavila se mogućnost da Crna Gora stigne do polufinala, do direktnog plasmana na Svetsko prenstvo, ali je “lavovima”, koji su imali mnogo problema sa koronavirusom i povredama, ponestalo snage i energije za potpuni podvig.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!