Lavovi se već oštre za šampionat Evrope

Rukometaši Crne Gore
RSCG/Stefan Ivanović

Stručni štab muške seniorske reprezentacije već je počeo pripreme za Evropsko prvenstvo koje će u januaru naredne godine biti održano u Mađarskoj i Slovačkoj, a na kojem će popularni “lavovi” igrati u grupi A u Debrecinu protiv Danske, Slovenije i Severne Makedonije.

Naime, selektor Zoran Roganović, direktor reprezentacije Draško Mrvaljević i kondicioni trener Anton Klaeson prethodnih dana boravili su na Cetinju, u Baru, Pljevljima i Nikšiću, gde su posetili sadašnje reprezentativce koji su završili klupsku sezonu, kao i one koji su na širem spisku kandidata za nacionalni tim.

Bila je to odlična prilika da članovi stručnog štaba nakon razgovora sa igračima o utiscima iz upravo završene klupske sezone, obave preliminarna testiranja i najave plan priprema za izazov koji “lavove” očekuje naredne godine.

Kondicioni trener Klaeson svim reprezentativcima pripremio je individualni programa rada tokom letnjih meseci, a neki od njih dobili su i dodatne savete kako bi unapredili pojedine segmente fizičke pripremljenosti.

Nakon uspešno odrađenih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje su završene 2. maja, “lavovi” bi ponovo trebalo da se okupe u novembru, kada je na programu EHF sedmica, dok ih prvog meseca naredne godine očekuje šesti nastup na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Komentari

Vaš komentar