Led je probijen, “lavice” moraju bolje! (VIDEO)

Izabranice Bojane Popović, rukometašice Crne Gore, opravdale su ulogu na startu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u nemačkom Ulmu. Savladale su Paragvaj sa 30:25 (17:12), a zatim misli usmerile ka mečevima odluke, protiv Nemačke i Slovenije. Na talonu su dve vize za Pariz.

Crna Gora je nastojala da što lakše stigne do pobede protiv Paragvaja, atipične selekcije, koja igra brzo i agresivno bez obzira na ime rivala, bez obzira na to, šta piše na semaforu.

Nisu “lavice” odigrale dobar meča, ali su dve serije bile dovoljne da stignu do pobede, koju su morale da ostvare. U završnici prvog poluvremena su od 11:12, pobegle ne 17:12, a u završnici meča od 26:25, do konačnih 30:25. U narednoj rundi, Crna Gora 13.aprila sa početkom u 14 časova i 15 minuta igra protiv domaćina turnira, selekcije Nemačke.

“Imali smo dosta oscilacija, nismo imale dovoljno fokusa. Iako smo upozorovale da je Paragvaj neugodan rival, evidento je bilo da devojke već misle o Nemačkoj i Sloveniji. Pobedile smo, to je bitno, sada se okrećemo duelima u kojima ćemo morati da izgledamo daleko, daleko bolje u oba smera”.

Podsećanja radi, u prvom meču grupe, Nemačka je pobedila Sloveniju sa 31:25. U narednoj rundi, koja je na programu 13. aprila, snage će odmeriti Crna Gora i Nemačka, odnosno Slovenija i Paragvaj, dok će u poslednjem kolu Crna Gora igrati protiv Slovenije, a Nemačka protiv Paragvaja.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!